Geen onderdeel van een categorie

Het monteren van de achterwand

De montage van de achterwand

Onze platen zijn eenvoudig te monteren. Bekijk onze instructies en de veelgestelde vragen en we weten zeker dat het soepel zal verlopen. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van de informatie kun je altijd bij ons terecht.

Vragen over het monteren

Wat moet ik doen voor het monteren?

Pas op dat je niet met scherpe voorwerpen de wand beschadigd tijdens het monteren. Zorg ervoor dat de plastic beschermfolie die op de achterzijde zit verwijderd wordt, indien deze aanwezig is.

Kan de achterwand tegen mijn muur aan?

De achterwand kan rechtstreeks over bestaande muren / tegels gelijmd worden.

Bevestigen kan door middel van montagekit (Pattex Powerfix Polymer wit of vergelijkbaar product) of eenvoudig te bevestigen met schroeven op de achtermuur.

Indien met een kit gewerkt wordt dient men om de 5 cm een dotje kit plaatsen over de gehele plaat zodat de wand overal stevig vast zit op de muur.

 

Kan ik het materiaal zelf bewerken?

Eventuele stopcontacten kunnen er makkelijk uitgezaagd worden dmv dremel, decoupeerzaag of gatenzaag. Het materiaal is relatief zacht en zeer gemakkelijk te verwerken. De randen kun je na het plaatsen van de designerwand afwerken met een siliconenkit.

Ook is het mogelijk dat wij de stopcontacten er vast voor je uithalen. Hierbij worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Zit mijn gasfornuis of inductie te dichtbij?

De designerwand is bestand tegen hitte van het koken. Maar zorg ervoor dat externe hittebronnen niet te dichtbij de wand staan. Bij gasfornuizen dient men extra op te letten want daar komt veel meer warmte langs de pan omhoog en kan ervoor zorgen dat de kunststof-kern gaat smelten of dat de print gaat verkleuren.

Wanneer de afstand tussen de achterwand en het gasfornuis te klein is (minder dan 10 cm) raden we aan om een backboard saver te plaatsen ter bescherming van de achterwand. Bij inductie en keramische kookplaten is dit niet nodig maar zorg er wel voor dat de pan niet in contact met de achterwand komt.

Hou minimaal 10 cm vrij tussen apparaat en wand.
(Let op met bijvoorbeeld een airfryer die zijn hete ‘vette’ lucht naar achteren blaast waardoor de print kan verkleuren)

Hoe kan ik de randjes mooi afwerken?

De randen van de achterwand kun je na het plaatsen afwerken met een siliconenkit. Zorg ervoor dat je een kleur kit gebruikt die matcht met het aanrecht/achterwand. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat.